GIZ Mesne industrije Slovenije od leta 2014 dalje izvaja 3-letni EU projekt KAKOVOST VARNOST SLEDLJIVOST – PERUTNINSKO MESO EU POREKLA v petih ciljnih državah: Srbija, BiH, Makedonija, Kosovo in Črna gora. Aktivnosti projekta, ki ga sofinancirajo EU, država Slovenija in organizacija predlagateljica (GIZ MI), bodo zaključene v februarju 2017.

Cilj programa: informirati potrošnike na ciljnih trgih o zahtevnih evropskih standardih proizvodnje in predelave perutninskega mesa in jih spoznati s shemami kakovosti, s katerimi tako EU kot Slovenija spodbujata ponudbo proizvodov višje kakovosti z dodano vrednostjo za potrošnika. EU potrošniška politika je del strateškega cilja za višjo kvaliteto življenja prebivalcev Evropske unije.

Slovenski proizvajalci perutninskega mesa Perutnina Ptuj, Pivka Perutninarstvo, Panvita Agromerkur so pomemben del evropske zgodbe, ki kakovost perutninskega mesa zagotavljajo na naraven in okolju prijazen način, z živalim prijazno rejo in skrbno nadzorovano proizvodnjo v vseh fazah, kar zagotavljajo številni certifikati kakovosti.

mojenajmeso

 

 

 

 

 

mnm_financiranje_slo